Ethereum Nu Leidende Bitcoin als ETH breekt een 2-jaarlijkse Downtrend

Terwijl Bitcoin deze week met slechts 5,4% steeg, steeg ETH met 22%. BTC wordt gesleept door ETH in plaats van SPY is bullish, terwijl Ether geniet van een sprong in fundamentals voor het laatst gezien voor de 2017-18 ICO rage.

Deze week gaat Bitcoin nog steeds omhoog, maar in een langzaam tempo, momenteel wordt er meer dan $9.600 verhandeld. De toonaangevende digitale valuta heeft de groenen misschien in actie gebracht, maar het wordt door Ethereum voortgezet.

Bitcoin moet nog steeds $9.700 breken, zegt handelaar Josh Rager en voegt daaraan toe: „Bitcoin zal zijn tijd krijgen om te schitteren. ETH is nu leidend, dus let op de prijs van Ethereum.

De op één na grootste cryptocentrische munt doet het opnieuw beter dan de Bitcoin door deze week 22% te verhogen, vergeleken met slechts 5,4% winst bij BTC.

Terwijl Bitcoin tot nu toe in 2020 slechts 31% winst boekte, is Ether met 117% gestegen.

Het feit dat Bitcoin deze week „wordt gesleept door ETH in plaats van door SPY is een bullish ontwikkeling“, aldus analist Ceteris Paribus.

Zoals we al rapporteerden, gaat deze bitcoin in tegengestelde richting van de aandelenmarkt en is de correlatie tussen Bitcoin en S&P 500 met meer dan 50% tot 36,5% gedaald ten opzichte van een all-time van 78,8% op 8 juli 2020.

En dit zou slechts het begin kunnen zijn zoals handelaar Jonny Moe zei, „ETH die zijn spel op $290 nu maakt. Ik moet zeggen, de manier waarop de lage termijnen van ETH en BTC omhoog vormen, denk ik niet het hier ophoudt.

Interessant is dat de markt hetzelfde lijkt te denken als ETH lang blijft denken aan nieuwe pieken. Met nog een andere ATH in fictieve waarde, heeft ETH longs op Bitfinex 510 miljoen dollar geraakt, een sprong van 65,5% sinds medio mei.

Dit is niet de eerste keer dat Ether Bitcoin Future heeft geleid; het is eerder gebeurd. Ook tijdens de laatste stierenmarkt registreerde Ether een prijsstijging van meer dan 9.150% in het jaar 2017 ten opzichte van de 1.318% sprong van Bitcoin.

Dit jaar is deze groei van ETH het resultaat van een snelle groei van de vraag naar stablecoins en DeFi, die naar verwachting de prijs van ETH op de lange termijn verder en hoger zal duwen.

Deze toegenomen vraag heeft, zoals we hebben gemeld, de vergoedingen op het Ethereum Network omhoog geschoten, waardoor de inkomsten van mijnwerkers uit vergoedingen nu naar een recordhoogte zijn gestegen.

Op de uurlijkse grafiek zien we dat momenteel meer dan een derde van de ETH-mijnwerkersinkomsten afkomstig is uit vergoedingen in plaats van uit bloksubsidies – omhoog van minder dan 5% in april„, merkte Glassnode op.

Ethereum netwerk werkt op zijn capaciteit met actieve adressen telling, het aantal unieke adressen die ofwel verzenden of ontvangen ETH op een bepaalde dag, ook topping 500.000, die het laatst werd gezien op de „backend van de 2017-18 ICO rage„.

Ethereum’s dagelijkse adresaantal heeft YTD verdubbeld en overtreft nu Bitcoin met een goede marge.