Bitcoinvalaktivitet antyder att juli kan bli en bra månad för BTC

Uppgifter om verksamhet kring Bitcoin gruvarbetare ger investerare betydande inblick i benchmark cryptocurrency marknadsförhållanden.

Det verkar nu som om massiva gruvutflöden tyder på att Bitcoin är positionerat för att se en viss turbulens på kort sikt, eftersom det just bevittnat det näst största gruvutflödet sedan det sett sedan det senast drabbade $ 10.000.

Trots att detta är en potentiellt kortvarig signal på kort sikt verkar det som om Bitcoin: s utsikter på lång sikt förblir ljusa på grund av en trend bland cryptocurrency så kallade „valar.“

Om historien upprepar sig kan cryptocurrency vara väl positionerad för att se avsevärt ytterligare uppåt under den kommande månaden.

Bitcoin ser massiva gruvutflöden; Analytiker förväntar sig volatilitet

Över natten började Bitcoin gruvarbetare flytta en betydande mängd av sina innehav från plånböcker som inte är utbytbara.

Vanligtvis ökar utflödena strax innan kryptot ser en massiv försäljning på grund av detta vilket tyder på att de håller på att sälja sin utvalda BTC på den öppna marknaden.

Cryptocurrency-analytiker Cole Garner talade om utflödena som sågs i går kväll och förklarade att de var de näst största som den har sett sedan den senast rörde 10 000 dollar.

Han drar slutsatsen att detta kommer att orsaka ”en hel del försäljning” på kort sikt

”Stor spik i gruvdriftens utflöden över natten. Den näst största sedan Bitcoin fick 10 000 dollar. Jag förväntar mig en hel del försäljning och börjar verkligen snart. ”

Detta har ännu inte lagt något tryck på Bitcoin, eftersom det för närvarande handlas marginellt till sitt nuvarande pris på $ 9 620.

En anledning till att detta inte påverkar dess prisåtgärder på kort sikt är att kryptot kan ha sålts genom en OTC-affär. Trots att detta är mindre baisseartat än att flyttas till ett utbyte, konstaterar Garner att det fortfarande inte är ett bra tecken.

”Det här är förmodligen en OTC-affär, eftersom flödena inte verkar gå till ett utbyte. Jag skulle vara mer bekymrad om de skulle utbyta – fortfarande är gruvarbetare som flyttar mycket mynt aldrig ett bra tecken. ”

Historiska uppgifter om valaktiviteter antyder att juli kommer att bli en bra månad för BTC
Oavsett om Bitcoin potentiellt kan positioneras för att se en viss svaghet på kort sikt, är det viktigt att notera att historiska uppgifter om aktivitet bland kryptos ”valar” tyder på att dess nästa tjurmarknad kan starta i juli.

Ki Young Ju, VD för analysplattformen CryptoQuant, förklarade att utbyte som dras av några av BTC: s största valar tycks måla en hausseartad bild för cryptocurrency.

Han konstaterar specifikt att tjurmarknaderna historiskt brukar starta fyra månader efter att utbytesuttag drabbade ett års höjder. Detta innebär att benchmarken för den digitala tillgången nästa tjurkörning skulle kunna börja i mitten av juli.

”Köp BTC när valar skickar bitcoins från börsen. BULL-marknaden startar vanligtvis fyra månader efter att genomsnittligt uttag av börsen träffar årets höga … Enligt de senaste uppgifterna kommer BTC-tjurmarknaden troligen att starta i mitten av juli. ”